Новини

Годишни награди за професионалисти по здравни грижи в УМБАЛ „ЦАРИЦА ЙОАННА – ИСУЛ“ | ИСУЛ

Новини

12.05.2023

Годишни награди за професионалисти по здравни грижи в УМБАЛ „ЦАРИЦА ЙОАННА – ИСУЛ“

На тържествена церемония в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ бяха връчени Годишните награди по повод Световния ден на сестринството – 12 май.


Медицински лаборант – „Професионалист на годината“ стана клиничният лаборант Албена Начева.Снимка: лаборант Албена Начева


Ваня Тодорова, която работи в Урологичния кабинет към ДКБ на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ беше избрана за медицинска сестра – „Професионалист на годината“.
Снимка: м. с. Ваня Тодорова

 

В същата категория беше отличена Веска Никова – операционна сестра в Клиниката по ортопедия и травматология.

 Снимка: м.с. Веска Никова


Най-голямата награда - старша медицинска сестра - Ръководител „Здравни грижи“ на годината отиде при Валентина Раденкова, която е дългогодишна старша сестра на Клиниката по Метаболитно-ендокринни заболявания и диетика.

 Снимка: ст. м.с. Валентина Раденкова


„Истински оценявам факта, че въпреки примамливите възможности на други места, вие продължавате да бъдете част от екипа на ИСУЛ.  Винаги отдадени на колегите, пациентите и на любимата болница. Оценяват го и лекарите, за които вие сте най-голямата опора“, каза при връчването на наградите изпълнителния директор на болницата, г-н Любомир Пенев.

 

Главната сестра на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ Катя Димова наблегна на острия недостиг на медицински сестри, който се наблюдава не само у нас, а и в световен мащаб и обясни, че това е причината тазгодишната тема на световния ден да е „Нашите сестри – нашето бъдеще“.
Снимка: гл. м. с. Катя Димова

 

Старшата сестра на Клиниката по ортопедия и травматология Виолета Никова, която е председател на Дружеството на професионалистите по здравни грижи в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ също поздрави колегите си по повод днешния празник.


Източник: УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ"